2019 firar vi 15 år och 4000 nöjda kunder. Missa inte vårt erbjudande!

Automatik till portar och grindar

Vi utgår från Tjörn där vi har kontor, lager och portutställning. Vi säljer portautomatik och utför installationer samt service på Tjörn, Orust, Stenungsund, Kungälv och Göteborg med kranskommuner.

Portautomatik för privat bruk

Hörmann

Komfort och säkerhet för ditt hem med en motordriven garageport

Vem gillar att gå ut ur bilen i vind och väder eller mitt på natten, bara för att öppna garaget. Med en Hörmann garageport med motor har du alltid “fri infart”, eftersom du öppnar din garageport snabbt, bekvämt och säkert med handsändare från bilen. Hörmann erbjuder innovativ teknik med den bekväma och snabba SupraMatic, standardmotorn ProMatic och den batteridrivna motorn ProMatic-Akku, för garage utan strömförsörjning.

Radiosystemet BiSecur är standard för alla garageportsmotorer. Det smarta fjärrsystemet BiSecur från Hörmann har en funktion för information om portstatus, unika komfort- och säkerhetsfunktioner samt en exklusivt designad handsändare.

Med tillvalet Hörmann BiSecur Gateway kan du enkelt styra din garageportsmotor, din Hörmann-entrédörr* och andra enheter via smartphone eller surfplatta. Dessutom kan positionen för din garageport visas samt även om din ytterdörr* är låst eller olåst.

*med specialutrustning

Berner

Den prisvärda och konsekvent förbättrade GA103 garageportöppnaren är full av tekniska innovationer och uppfyller även högsta krav. Det praktiska ventilationsläget är nu en standardprogrammerbar funktion. Den har det högsta inbromsningsskyddet och användarsäkerheten, 5 års garanti, TÜV testas och överensstämmer med alla vanliga standarder. En extra kraftförstärkning på 600 Newton har också lagts till.

Aperto

Med en garage­portöppnare slipper du gå ur bilen i regn och rusk bara för att öppna porten. Tryck bara på fjärr­kontrollen så öpp­nas porten och du kan köra direkt in. Tryggt och bekvämt!

Våra garage­port­öpp­nare går mycket tyst och mjukt och är under­hålls­fria. De är också lätta att montera.
Alla våra port­öppnare är god­kända av TÜV. SP, Sveriges Tek­niska Forsknings­institut, har testat våra port­automatiker enligt gällande normer och före­skrifter och de är god­kända till de flesta garage­portar.

Vi har modeller för alla typer av garage­portar; tak­skjut­portar, slag­portar samt in- och ut­åt­gående vipportar. De flesta av våra garage­port­öppnare kan in­stalleras även i garage med låg tak­höjd. Det krävs endast 35 mm mellan portens högsta punkt och garage­taket.

Det finns många olika till­behör att komp­lettera med; fjärr­kontroller, varnings­ljus, foto­celler, för­läng­nings­skenor med mera.

Automatik industri & lagerlokaler

Hörmann

Hörmann tillhandahåller motorer och styrsystem från egen utveckling och produktion. På så sätt arbetar komponenterna exakt med varandra och garanterar att porten fungerar mycket säkert.

Det enhetliga manöverkonceptet och 7-segmentsdisplayer* underlättar den dagliga användningen. Monteringen underlättas också av att husen och kabelsatserna är lika stora. På så sätt samarbetar alla Hörmann produkter optimalt och effektivt med varandra.

Aperto

Industriportöppnare från SOMMER är av mycket hög kvalitet och god­kända av TÜV.

Portöppnarna finns för olika modeller och stor­lekar på portar. Ur­valet är stort och du som kund kan få ett skräddar­sytt system som passar just dina för­hållanden. I vårt sorti­ment finns motorer, styr­enheter, till­behör med mera.

Våra portöppnarsystem är tre­fas-system med skydds­klass IP 54, med IP 65 som till­val. De har över­hett­nings­skydd.

Portöppnarna finns i två typer, för mekaniska ändlägen och elektroniska ändlägen.

Det går ut­märkt att komp­lettera med till­behör som fjärr­kontroller, foto­celler, var­nings­ljus, kod­lås, ljus­gardiner, säkerhets­lister med mera.

Automatik till grindar

Hörmann

Grindöppnare – hög komfort och övertygande säkerhet

Med en fjärrstyrd drivenhet från Hörmann kan du enkelt och bekvämt öppna din infartsgrind. Tack vare mjukstart och mjukstopp går alltid din grind lugnt och jämnt. Sensorer skyddar personer och föremål från att klämmas, vilket gör att du kan känna dig säker.

Praktiska tilläggsfunktioner ger dig ännu högre komfort, exempelvis automatisk stängning, som stänger grinden efter en tid som du väljer*, eller möjlighet att öppna grinden delvis för mindre passage. RotaMatic- och VersaMatic-grindöppnarna finns också med ett praktiskt batteri och solpanel som tillval.

* Tillvalet fotocell krävs för denna funktion.

Aperto

Med en grind­öppnare slipper du gå ur bilen bara för att öppna och stänga grinden. Tryck bara på fjärr­kontrollen så öpp­nas grinden och du kan köra direkt in. Grinden stänger du sedan med en knapp­tryckning.

Grindöppnare från SOMMER är under­hålls­fria och funktions­säkra grind­öppnare. De stoppar vid hinder, har reg­lerad mjuk­start och mjuk­stopp samt en enkelt hanter­bar fri­kopp­ling vid t. ex. ström­avbrott. Grindöppnarna är testade enligt gällande normer.

Grindöppnarna kan komp­letteras med till­behör som foto­celler, var­nings­ljus, elekt­riskt lås, kod­lås med mera.

Du kan använda samma fjärr­kontroll till grindöppnare och garage­portöppnare.

Kontakta oss

Vi utgår från Tjörn där vi har kontor, lager och portutställning. Vi utför installationer och service på Tjörn, Orust, Stenungsund, Kungälv och Göteborg med kranskommuner.

Besök gärna vår portutställning - ring oss för öppet tider

Portgiganten AB

Hammar 28
471 72 Hjälteby

Tel: 0304-661070
0704-53 14 14
e-post: info@portgiganten.se

Jouröppet via telefon

Vi har jouröppet via telefon och e-post. Ring 0704-53 14 14 eller kontakta oss på info@portgiganten.se, för prisförfrågningar, kostnadsfria hembesök med fast pris offert, service m.m. Använd gärna vår e-post.

Maila oss för prisförfrågningar, kostnadsfria hembesök med fast pris offert, service m.m. 

Om oss

Portgiganten AB ägs av Olof Bondesson och arbetar endast med egna utbildade montörer. Vi är certifierade av våra leverantörer och har el behörighet hos elsäkerhetsverket. Certifikat hos INCERT avseende installation av värmepumpar med "splittade" system kat. II. Värmepumpar är en utmärkt uppvärmning av garaget.
Vi har mångåriga samarbete med flera partners som vid större entreprenader utför murning, asfaltering, målning, plåt- och elarbeten. Vi har också tillgång till portmontörer som tidigare arbetat hos oss och som idag arbetar som egna underentreprenörer.

Portgiganten AB är en av de största fristående garageportspecialisterna i Sverige. Vi har en unik kombination för försäljning och montering av garageportar och kringliggande produkter såsom port- och grindautomatik, sido- och entrédörrar, värmepumpar samt kompletta entreprenadarbeten. Vi samarbetar med ledande tillverkare.

Historik

Portgiganten AB har lång erfarenhet från port branschen. Olof ledde produktutvecklingen av Crawfords garageportar under 80- och 90-talet. Under denna period började marknaden för takskjutportar för villor och privat bruk att utvecklas. Tidigare dominerade slagportar och vipportar vilka hade tradition inom byggmaterialhandeln. Takskjutportar var tidigare starkt förknippat med industriportar. Snabbt uppstod behovet garageportspecialister.

Olof medverkade i den första utbyggnaden av Crawford Garage Door Center som nu utgör grunden för dagens garageportspecialister i Sverige. Under ett par år har vi arbetat inom kedjan Garageportexperten. Idag jobbar vi fristående under vårt eget namn Portgiganten AB.

Vårt mål är att alla våra kunders förväntningar skall uppfyllas eller överträffas. Med vår kompetens och sortiment skall vi alltid kunna erbjuda för kunden den rätta lösningen. Det är vårt ansvar att kunden förstår vad vi erbjuder och vad kunden beställt.

Portgiganten – Specialist på försäljning & installation av garageportar, dörrar & fönster samt värmepumpar