2019 firar vi 15 år och 4000 nöjda kunder. Missa inte vårt erbjudande!

Värmepumpar luft/luft & Luft/vatten

Passa på och nyttja våra montörer och få en gemensam energi entreprenad kring garaget, en välisolerad portfunktion och energisnål uppvärmning med marknadens bästa produkter till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Vi utgår från Tjörn där vi har kontor, lager och portutställning. Vi utför montering på Tjörn, Orust, Stenungsund, Kungälv och Göteborg med kranskommuner.

Vi erbjuder produkter från Mitsubishi Heavy Ind, Toshiba och Fujitsu

Luft/luft

Mitsubishi

Mitsubishi Heavy Ind luft/luft värmepumpar är en av marknadens tystaste, innerdelar ner mot 21 dBA och utedelar ner mot 47 dBA och mest effektiva med från COP 5,56.
Mitsubishi erbjuder unika golvmodeller som kan nyttja väggytan där ett el-element tidigare suttit, detta gör att vi alltid finner möjlighet till effektiv inbyggnad av våra värmepumpar.

 • Automatisk fläktstyrning i förhållande till värme- eller kylbehov och kompressorvarvtal
 • Elektronisk expansionsventil
 • Självdiagnos med tolv olika funktioner för felindikering
 • Styrning av avfrostning med villkor från utetemperatur, förångningstemperatur samt antal stopp-/startperioder
 • Automatisk återstart efter strömavbrott
 • Nordisk model för låg utomhus temperatur
Toshiba

Daiseikai 9 är en premium värmepump med köldmedium R32. Värme från 0,7 kW till 6,7 eller 7,7 kW, fabriksgaranterade specifikationer ner till -30°, byggd för Norden och med ett SCOP på 5,3 är Daiseikai 9 bäst i klassen. Se alla modeller via länken, även golvmodell.

Fujitsu

Fujitsus golvmodell är en mycket tystgående och energieffektiv värmepump med smidig och elegant design som gör den lättplacerad i hemmet eller på kontoret. Golvmodellens lågt placerade inomhusdel ger en skön värmespridning i hela rummet och den förbättrar din inomhusmiljö högst väsentligt tack vare sitt antiallergena enzymfilter som fångar upp kvalster, damm, pollen och andra partiklar. LVCN har en unik Norden-anpassning som utvecklat värmefunktionen och den har mycket hög värmekapacitet, ända ner till -30°C. Se alla modeller via länken, även väggmodeller.

Luft/vatten

Mitsubishi

Mitsubishi Heavy Ind luft/vatten värmepumpar erbjuder lösningar från endast uppvärmning av vattenburen värme i befintliga radiatorer eller golvslingor till kompletta enheter för värme- och tappvatten system.
Kompakta lösningar som kan placeras på 60×60 cm yta i befintliga pannrum där äldre el eller frånluft pannor stått.

 • Komplett system för värme, varmvatten och kyla
 • Varvtalsstyrd kompressor och cirkulationspump ger optimal energibesparing
 • +58°C framledningstemperatur med endast kompressordrift vid utetemperatur ned till -20°C (+65°C med påslagen värmepatron)
 • Enkel installation (endast en innedel och en utedel)
 • Användarvänlig kontrollpanel på svenska
 • Splitsystem = ingen frysrisk i vattenledningar
 • Marknadens högsta COP

Kontakta oss

Vi utgår från Tjörn där vi har kontor, lager och portutställning. Vi utför installationer och service på Tjörn, Orust, Stenungsund, Kungälv och Göteborg med kranskommuner.

Besök gärna vår portutställning - ring oss för öppet tider

Portgiganten AB

Hammar 28
471 72 Hjälteby

Tel: 0304-661070
0704-53 14 14
e-post: info@portgiganten.se

Jouröppet via telefon

Vi har jouröppet via telefon och e-post. Ring 0704-53 14 14 eller kontakta oss på info@portgiganten.se, för prisförfrågningar, kostnadsfria hembesök med fast pris offert, service m.m. Använd gärna vår e-post.

Maila oss för prisförfrågningar, kostnadsfria hembesök med fast pris offert, service m.m. 

Om oss

Portgiganten AB ägs av Olof Bondesson och arbetar endast med egna utbildade montörer. Vi är certifierade av våra leverantörer och har el behörighet hos elsäkerhetsverket. Certifikat hos INCERT avseende installation av värmepumpar med "splittade" system kat. II. Värmepumpar är en utmärkt uppvärmning av garaget.
Vi har mångåriga samarbete med flera partners som vid större entreprenader utför murning, asfaltering, målning, plåt- och elarbeten. Vi har också tillgång till portmontörer som tidigare arbetat hos oss och som idag arbetar som egna underentreprenörer.

Portgiganten AB är en av de största fristående garageportspecialisterna i Sverige. Vi har en unik kombination för försäljning och montering av garageportar och kringliggande produkter såsom port- och grindautomatik, sido- och entrédörrar, värmepumpar samt kompletta entreprenadarbeten. Vi samarbetar med ledande tillverkare.

Historik

Portgiganten AB har lång erfarenhet från port branschen. Olof ledde produktutvecklingen av Crawfords garageportar under 80- och 90-talet. Under denna period började marknaden för takskjutportar för villor och privat bruk att utvecklas. Tidigare dominerade slagportar och vipportar vilka hade tradition inom byggmaterialhandeln. Takskjutportar var tidigare starkt förknippat med industriportar. Snabbt uppstod behovet garageportspecialister.

Olof medverkade i den första utbyggnaden av Crawford Garage Door Center som nu utgör grunden för dagens garageportspecialister i Sverige. Under ett par år har vi arbetat inom kedjan Garageportexperten. Idag jobbar vi fristående under vårt eget namn Portgiganten AB.

Vårt mål är att alla våra kunders förväntningar skall uppfyllas eller överträffas. Med vår kompetens och sortiment skall vi alltid kunna erbjuda för kunden den rätta lösningen. Det är vårt ansvar att kunden förstår vad vi erbjuder och vad kunden beställt.

Portgiganten – Specialist på försäljning & installation av garageportar, dörrar & fönster samt värmepumpar